сряда, 28 ноември 2007 г.

Общинският съвет в Русе въстана срещу преустройството на хотел "България" в София

http://zagrada.bg/show.php?storyid=399642 - 20 ноември, 15:14

Общинският съвет на Русе разпространи своя декларация срещу преустройството на емблематичния за страната столичен хотел "България", съобщи БТА. "Ликвидирането на комплекса "България" и заместването на неговата автентична атмосфера с евтината естетика на един архитектурен сурогат, чийто автор живее извън пределите на страната, е опит да бъде унищожена част от българската културна идентичност. Без съмнение, порочният замисъл не е само проблем на столицата, а се превръща в национален въпрос.

Затова Общинският съвет на Русе се обръща към вас, господа министри и ръководители, с надеждата, че няма да допуснете реализирането на поредния безнравствен опит да се посегне върху българската духовност и култура", пише в декларацията. Тя е адресирана до министрите на културата и на регионалното развитие, до столичния общински съвет, до главния архитект на София и до председателя на Съюза на архитектите.

отзиви
Русе=Европа - От софиянец 20 ноември, 18:15
БЛАГОДАРЯ на общинарите от Русе подкрепата и намесата! В София ще има още нужда от такава намеса на хора от цялата страна, тъй като тук е средоточието на всички идиоти които искат да покажат простотията си, а подкрепа е необходима и в обратна посока, ако се налага и софиянци ще помагаме на Русе, единственият град с европейско лице в България!

BRAVO na Ruse - От architect, USA 20 ноември, 20:29
BRAVO! BLAGODARNOSTI

SOFIANKA OT DALECHE 21 ноември, 04:23
PROSTO NE E ZA VIARVANE, CHE OSHTE IMA V BG TAKIVA POCHTENNI I CULTURNI OBSHTINARI, BRAVO...


Bravo Ruse ! - От Инициативен комитет на Гражданско движение за опазване паметниците на културата в България 00:57 Уважаеми русенски избранници,
Скъпи сънародници,
благодарим за подкрепата и съпричастието в общобългарското дело за "България"

Няма коментари: