събота, 1 декември 2007 г.

Медийни новини - дискусия по програма ХРИСТО БОТЕВ

Дискусията за бъдещето на Гранд-хотел и зала "България" в София ще продъжи в предаването "Културна рулетка - Съзнателно ли рушим своите сгради, паметници на културата" по програма "Христо Ботев" на БНР

в неделя - 2 декември 2007 г., 10:00-12:00 ч

Водещ ще бъде д-р арх. Валентина Върбанова.

Ще участват и други изкушени от темата.

Ще бъде анализирано и мнението на гражданите, присъеднили се към петицията за запазването на сградата.

Предаването ще има открити телефонни линии (ще бъдат открити по време на предаването за въпроси):

(02) 9634052, (02) 8659560


http://www.bnr.bg/HristoBotev/Edition_Culture/show_KulturnaRuletka/Material/1202kulturna_ruletka.htm

До момента в интернет са се подписали 8030 души. Още 520 подписа са събрани на хартиен носител.

През изтеклата седмица петицията бе внесена в Софийска община, в Министерство на културата, в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в Народното събрание.

.

1 коментар:

Анонимен каза...

Миии... кво да кажа. Слушах дискусията. Не беше много плодотворна, така да се каже. Нищо ново. В един момент г-жата от Мултигруп изтърси "Може би нашата грешка беше, че го започнахме толкова публично" (неточен цитат) Демек сега ги е яд, че не са го направили както с х-л Щастливеца, тихомълком. От своя страна единият архитект каза за скандинавците, че в началото на века са били само села, а тогава София била супер културна. Хубаво, ама доста инфантилен аргумент. За да отбие проблема мултугрупката стреляше на разни посоки - (1) те били интелигентен инвеститор (2) проблемът възникнал само от думата мол (3) те нямало да пипат залата, а това било за каквото се спори (да, ама не)